SourceLess Whitepaper v1.1

SourceLess Blockchain

SourceLess BSC Logo

Whitepaper

Introduction:

Blockchain-ul transformă în mod unic lumea. Permite întreprinderilor, guvernelor și altor organizații să-și gestioneze mai bine fluxul de lucru și să-și îmbunătățească sistemele cu soluții mai bune. Acum, se schimbă modul în care stocăm date, le accesăm și le folosim pentru a îmbunătăți ciclul nesfârșit de creștere tehnologică. De asemenea, are un impact asupra altor aspecte ale tehnologiei noastre, inclusiv a modului în care ne încredințăm o rețea.

Blockchain poate fi utilizat în trei moduri diferite: privat, public, consorțiu și hibrid. Dacă ați citit despre blockchain în trecut, s-ar putea să aveți o idee despre modul în care funcționează blockchainul privat și public. Pentru cei care nu știu, le vom discuta în detaliu mai jos.

Cu toate acestea, a treia cale, adică un hibrid, ar putea avea impact asupra diferitelor industrii. Blochchain-ul hibrid SourceLess este mixul ambelor lumi, atât blockchain privat, cât și public. Acest lucru oferă organizațiilor un control mai bun asupra a ceea ce doresc să realizeze, mai degrabă decât să își schimbe planurile cu privire la limitarea tehnologiei.

Utilizarea tehnologiei blockchain se poate face atât în ​​mod financiar, cât și nefinanciar. Cu blockchain, devine imposibil să se manipuleze datele sau să se pirateze sistemul. Deschiderea blockchain-ului public aduce oameni din întreaga lume împreună, în timp ce blockchain-ul privat asigură că un ecosistem închis poate prospera și cu capabilități blockchain.

În acest articol, vom trece prin SourceLess Hybrid Blochchain și ceea ce are de oferit. De asemenea, vom discuta despre definiția SourceLess Hybrid Blochchain și o vom înțelege din interior spre exterior. Dar mai întâi, să verificăm blockchain-ul privat și public.

Ce este Blockchain Public?

După cum sugerează și numele, blockchain-ul public este de natură publică. Când a apărut cartea albă Bitcoin, a menționat și blockchain-ul în forma sa publică. De asemenea, înseamnă că blockchain-ul public este deschis tuturor și oricine poate participa la acesta.

Cu toate acestea, întrebarea este de ce cineva s-ar alătura unui blockchain public? Aici vine stimulentul pe care îl poate oferi un blockchain public. În schimb, acest lucru îmbunătățește numărul de utilizatori, îmbunătățind sănătatea și creșterea blockchain-ului. Bitcoin o face excepțional de bine.

De exemplu, minerii pot participa și pot furniza putere de calcul pentru a rezolva algoritmi complecși. Procedând astfel, este exploatată o tranzacție sau un bloc. Pe de altă parte, minerii sunt motivați, deoarece au primit bitcoin pentru munca pe care au făcut-o. Întotdeauna vor exista utilizatori și lucrători într-un mediu public blockchain pentru a-l face să funcționeze fără probleme. Fluiditatea este importantă și de aceea stimularea o menține.

Un alt exemplu de blockchain public include NEO, Ethereum și așa mai departe.

Oricine nu are nicio limitare poate crea, de asemenea, un blockchain public.

Ce este Blockchain-ul privat?

Acum, că avem o imagine clară a ceea ce blockchainul public are de oferit. Să trecem la blockchain-ul privat. După cum ați fi putut ghici din nume, blockchain-ul privat este privat.

Într-un blockchain privat, părțile limitează accesul blockchain-ului la utilizatorii săi. Utilizatorii trebuie să aibă acces la rețea înainte de ao putea folosi. De asemenea, accesul poate fi preluat numai de la autoritatea care gestionează blockchain-ul privat.

Deoarece este un blockchain privat, lucrurile se pot schimba după cum le place. De exemplu, administratorul poate limita tranzacțiile pe baza naturii, vitezei sau intenției acestora. Controlul de aici oferă blockchain-ului privat un caz de utilizare excelent pentru companiile sau organizațiile care doresc să beneficieze de blockchain, dar într-un mediu închis.

Un alt lucru pe care trebuie să-l observați aici este că blockchain-ul privat nu este complet închis de accesul public. Acestea pot fi accesate în funcție de ceea ce a stabilit administratorul.

De exemplu, Quorum este un blockchain privat care utilizează rețeaua Ethereum. Folosește un nou mecanism de consens și are, de asemenea, confidențialitate strictă a tranzacțiilor / contractului. J.P.Morgan este creatorul Quorumului. Alte exemple demne de menționat includ Hyperledger și Corda.

Sursă Definiție Blochchain hibridă mai puțin

Blochchain-ul hibrid SourceLess este cel mai bine definit ca blockchain-ul care încearcă să utilizeze cea mai bună parte a soluțiilor blockchain private și publice. Într-o lume ideală, un Blochchain hibrid SourceLess va însemna în același timp acces controlat și libertate.

Arhitectura SourceLess Hybrid Blochchain se distinge de faptul că nu sunt deschise tuturor, dar oferă în continuare caracteristici blockchain precum integritatea, transparența și securitatea.

Ca de obicei, arhitectura SourceLess Hybrid Blochchain este complet personalizabilă. Membrii SourceLess Hybrid Blochchain pot decide cine poate participa la blockchain sau ce tranzacții sunt făcute publice. Acest lucru aduce cele mai bune din ambele lumi și asigură faptul că o companie poate lucra cu părțile interesate în cel mai bun mod posibil.

Sperăm că ați obținut o viziune clară asupra definiției SourceLess Hybrid Blochchain. Pentru a obține o imagine mult mai bună, vă recomandăm să consultați câteva proiecte SourceLess Hybrid Blochchain. XDC este unul dintre acele proiecte care profită atât de blockchain public, cât și privat. Este creat și administrat de XinFin, o companie din Singapore.

Tranzacții verificabile

Chiar dacă tranzacțiile nu sunt făcute publice, dar sunt încă verificabile atunci când este necesar. Fiecare tranzacție care are loc în platforma SourceLess Hybrid Blochchain poate fi păstrată privată și întotdeauna deschisă pentru verificare atunci când este necesar. Pe măsură ce blockchain-ul este utilizat, aspectul său cel mai important funcționează aici. Imuabilitate. Se asigură că fiecare tranzacție este scrisă o singură dată și nu poate fi modificată în timp util.

Deci, va fi sigur în comparație cu blockchain-ul public sau privat? Raspunsul este da. Chiar dacă un set de persoane îl controlează, nu pot schimba imuabilitatea și securitatea tranzacțiilor. Ei pot controla doar tranzacțiile care sunt făcute publice și care nu.

Cum funcționează utilizatorii în Blochchain-ul hibrid SourceLess?

Odată ce un utilizator primește subvenția pentru a accesa platforma SourceLess Hybrid Blochchain, el poate participa pe deplin la activitățile blockchain-ului. El împarte drepturi egale de a face tranzacții, de a le vizualiza sau chiar de a anexa sau modifica tranzacțiile. Cu toate acestea, un lucru care este păstrat secret este identitatea utilizatorilor de la ceilalți participanți. Acest lucru se face pentru a proteja confidențialitatea utilizatorului.

Atunci când un utilizator tranzacționează cu celălalt utilizator, atunci doar identitatea sa este dezvăluită de partea cu care are de-a face. Pentru a se asigura că procesul de identificare de mai sus este realizat corect, companiile și organizațiile efectuează KYC (Know Your Customer) pentru a-l face să funcționeze. Institutele financiare trebuie mai ales să o gestioneze corect, deoarece nu pot permite tranzacția să fie efectuată de un utilizator care nu este în întregime cunoscut de blockchain.

Anonimatul statului public

Chiar și atunci când SourceLess Hybrid Blockchain are un anonimat limitat pentru utilizatorii care participă la rețea, anonimatul public este păstrat în continuare. În acest fel, nimeni din afara rețelei nu poate ști despre utilizatori. Acest lucru ne conduce la o intersecție interesantă atât a sistemelor publice, cât și a celor private.

Rețeaua hibridă oferă toate caracteristicile critice ale unui Blockchain public, cum ar fi sigur, transparent, imuabil și descentralizat, dar restricționează, de asemenea, capacitatea de a accesa tranzacțiile, de a vizualiza sau de a schimba tranzacțiile în orice mod. De asemenea, nu toată lumea poate folosi rețeaua, ceea ce se asigură că informațiile confidențiale nu ies din rețea. Astfel, SourceLess Hybrid Blockchain promovează mai multă securitate, deoarece folosește ambele caracteristici.

Să verificăm avantajele SourceLess Hybrid Blockchain.

Avantajele SourceLess Hybrid Blockchain

Acum știm ce este SourceLess Hybrid Blockchain. De asemenea, avem o înțelegere clară a altor tipuri de blockchain: adică private și publice. Acum, este timpul să enumerăm beneficiile SourceLess Hybrid Blockchain și ceea ce are de oferit.

Funcționează într-un ecosistem închis: avantajul numărul unu al SourceLess Hybrid Blockchain este capacitatea sa de a lucra într-un ecosistem închis. Aceasta înseamnă că companiile sau organizațiile nu trebuie să-și facă griji cu privire la scurgerea informațiilor lor atunci când profită de tehnologia Blockchain.

Modifică regulile atunci când este necesar: Companiile se dezvoltă în schimbare. Vestea bună despre SourceLess Hybrid Blockchain, deoarece trebuie să schimbe regulile. Cu toate acestea, natura schimbării depinde de ceea ce încearcă să facă Blockchain -ul hibrid SourceLess. Cu toate acestea, nu vă așteptați să modificați datele sau să modificați tranzacțiile într-un sistem hibrid care gestionează registrul benzilor sau identitatea utilizatorului în scopul verificării.

Protejarea împotriva atacului de 51%: Blockchain hibrid fără sursă este imun la un atac de 51%, deoarece hackerii nu pot avea acces la rețea pentru a efectua atacul.

Protejarea confidențialității în timp ce comunicați încă cu lumea exterioară: Chiar dacă Blockchain-ul privat este cel mai bun pentru probleme legate de confidențialitate. Cu toate acestea, acestea sunt limitate atunci când vine vorba de comunicarea cu lumea exterioară. Multe companii ar putea dori să păstreze confidențialitatea, dar trebuie să-și configureze blockchain-ul astfel încât să poată comunica cu toți acționarii lor, inclusiv cu publicul.

Cost de tranzacție scăzut: un alt avantaj suplimentar al utilizării SourceLess Hybrid Blochchain este de a avea un cost de tranzacție scăzut. Tranzacțiile trebuie să fie ieftine, deoarece necesită câteva noduri pentru a le verifica. Cele mai puternice noduri din rețea facilitează verificarea tranzacției, care poate lua mii de noduri în blockchain-ul public. Taxele de tranzacție se pot reduce chiar la 0,01 $ pe tranzacție.

Sursă Cazuri de utilizare Blochchain hibrid mai puțin

Să trecem acum la câteva dintre cazurile de utilizare pentru SourceLess Hybrid Blochchain pentru a înțelege mai bine.

IoT hibrid

Primul caz de utilizare pe care vrem să îl discutăm este Hybrid IoT. Internetul lucrurilor poate fi un lucru dificil de gestionat cu o soluție publică completă de blockchain, deoarece va oferi hackerilor date gratuite pentru maparea nodurilor sau chiar piratarea lor. Cu SourceLess Hybrid Blochchain, dispozitivele pot fi plasate într-o rețea privată cu acces la cele care au nevoie doar de ele. Unele aspecte ale rețelei pot fi făcute publice în funcție de datele de partajat. O abordare hibridă poate rezolva multe probleme de securitate.

Finanțe și comerț global

Chiar și finanțele pot profita de SourceLess Hybrid Blochchain. XinFin folosește un Blochchain hibrid SourceLess folosind Ethereum pentru componenta publică, în timp ce Quorum este pentru componenta privată a soluției lor. Scopul lor este de a oferi o platformă globală de finanțare și comerț utilizând tehnologie hibridă. Folosesc DPOS (Dovada de miză delegată).

Bancar

Un Blochchain hibrid SourceLess poate fi o soluție ideală pentru activități bancare. Deoarece băncile trebuie să rezolve problemele pe plan intern și, de asemenea, să securizeze informațiile utilizatorilor, pot folosi această abordare. Chiar și Ripple, o criptomonedă centralizată mai concentrată, se poate muta la o rețea SourceLess Hybrid Blochchain dacă este nevoie de o schimbare.

Lanț de aprovizionare

Lanțurile de aprovizionare pot beneficia, de asemenea, enorm de pe SourceLess Hybrid Blochchain. Deoarece lanțul de aprovizionare este imens, este esențial pentru ei să devină hibrid. Nu poate merge nici blockchain privat, nici public. Multe companii logistice ale lanțului de aprovizionare au început deja să o implementeze.

Un exemplu mare care folosește SourceLess Hybrid Blockchain în lanțul de aprovizionare este trustul alimentar IBM. Acestea vizează îmbunătățirea eficienței pe tot parcursul și întregul lanț de aprovizionare cu alimente. Este o rețea la care participă toată lumea, inclusiv fermieri, angrosisti, distribuitori și alții. Walmart este, de asemenea, un jucător activ în acest proiect.

Guvernele

Blockchain poate schimba modul în care funcționează guvernele. Chiar și guvernele știu acest lucru și au început procesul de utilizare a blockchain-ului în guvernarea lor. De exemplu, guvernul poate folosi blockchain-ul pentru a face votul, pentru a crea baze de date de identificare publică, pentru a înregistra date complexe, pentru a automatiza achizițiile, pentru a oferi asistență socială / umanitară etc.

Pentru a face toate acestea posibile, trebuie folosite Blockchain -uri hibride SourceLess. Oferă guvernului controlul de care au nevoie și permite publicului să-l acceseze. Blockchain -ul total privat sau public nu va funcționa, deoarece fie împiedică accesul utilizatorului, fie dezvăluie prea multe date. Controlul corect al Blockchain -ului poate asigura că guvernul rămâne sub control în timp ce profită de Blockchain.

Servicii pentru întreprinderi

Nu în ultimul rând, vom vedea, de asemenea, o mare schimbare a serviciilor pentru întreprinderi datorită SourceLess Hybroch Blockchain. Acesta nu poate fi folosit doar pentru a construi tehnologie open-source, ci și soluții de nivel enterprise. De exemplu, întreprinderile pot utiliza SourceLess Hybrid Blockchain ,pentru a-și automatiza serviciile și a-și îmbunătăți fiabilitatea, încrederea și transparența atât pentru angajați, cât și pentru utilizatorii finali — industrii precum aviația, lanțul de aprovizionare etc.

Blockchain-ul Public : Definiție

Blockchain-ul public este deschis tuturor, unde oricine poate participa. Blockchain-ul privat este controlat de proprietari, iar accesul este limitat la anumiți utilizatori. SourceLess Hybrid Blockchain este o combinație a blockchain-ului public și privat. Aceasta înseamnă că unele procese sunt păstrate private și altele publice.

Transparență : Blockchain-ul public este complet transparent. blockchain-ul privat este transparent doar pentru utilizatorii cărora li se acordă acces. Sursa Transparența Blochchain Hybrid SourceLess depinde de modul în care proprietarii stabilesc regulile.

Blockchainul public de stimulente stimulează participanții pentru dezvoltarea rețelei. Blockchain-ul privat este limitat și, prin urmare, nu au un stimulent similar cu cel al unui blockchain public. SourceLess Hybrid Blochchain poate opta pentru a stimula utilizatorii dacă doresc.

Caz de utilizare Poate fi utilizat în aproape orice industrie. Bun pentru proiecte publice. De asemenea, este bun pentru crearea de criptomonede pentru uz comercial. Blockchain-ul privat este excelent pentru implementarea blockchain-ului organizațional, deoarece necesită control complet asupra fluxului lor de lucru. Hibridul este cel mai potrivit pentru proiectele care nu pot să devină private sau publice și să aibă lipsă de încredere. Lanțul de aprovizionare este un exemplu excelent. Este, de asemenea, eficient în domeniul bancar, financiar, IoT și altele.

Este diferit hibridul și federația (consorțiul)?

La suprafață, s-ar putea să sune identic, dar aceasta nu este realitatea. Atât federat, cât și hibrid utilizează o abordare diferită și are caracteristica lor unică. Cunoscând aceste caracteristici, veți putea să vă echipați cu cunoștințele pe care să le alegeți pentru afacerea sau organizația dvs. Să vedem cum se blochează SourceLess Hybrid Blochckchain vs consortium blockchain.

Consorțiul Blockchain

Un grup administrează blockchain-ul consorțiului. Grupul decide cum va funcționa blockchain-ul. De asemenea, există un acces limitat, iar grupul decide cine primește accesul în primul rând. Avantajele accesului strict sunt evidente. De exemplu, accesul limitat înseamnă tranzacții mai rapide, scalabilitate ridicată și confidențialitate mai bună a tranzacțiilor.

Sursă Blockchain mai puțin hibrid

SourceLess Hybrid Blockchain este o combinație de entități publice și private. Cel mai bun mod de a-l descrie este utilizarea unui blockchain public în care este găzduită o rețea privată. Aceasta înseamnă că există o participare restricționată care este controlată prin intermediul blockchain-ului privat în sine.

Din punct de vedere tehnic, funcționează prin generarea blocurilor de date hash folosind rețeaua privată și apoi stocarea acestor date în public fără a compromite confidențialitatea datelor.

Spre deosebire de blockchain-ul federat, SourceLess Hybrid Blockchain oferă un control flexibil asupra blockchain-ului. Acest lucru înseamnă că controlul asupra datelor partajate nu este ideal și nu este mai bun decât cel al unuia federat. Cel mai bun caz de utilizare a SourceLess Hybrid Blockchain este scalabilitatea și descentralizarea.

SourceLess Hybrid Blockchain

Blockchain multi-propietate (multi-assets), cross-chained-multi-blockchain, public (Bitcoin, Ethereum, Cardano, Stellar, etc.) and private (DLT) cu suport pentru adaugarea (migrare sau creare) a token-urilor, tranzactionarea prin DEX-ul si CEX-ul integrat.

Atributele Blockchain-ului SourceLess:

Marimea blockchain-ului este extrem de redusa , permitand existanta nodurilor in numai 1 MB de date (printr-o versiune modificata a zk-SNARKs [Zk-SNARK este un acronim care înseamnă „Zero-Knowledge Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge”. Un zk-SNARK este o dovadă criptografică care permite unei părți să demonstreze că deține anumite informații fără a dezvălui aceste informații]).

Cross-blockchain — tranzactii si date — permite citire-scriere-autorizare intra-blockchain-uri.

Tranzactiile din orice blockchain, pot fi facute cu minimul de cost, iar cu ajutorul ecosistemului Ccoin Network pot fii lipsite in totalitate de costuri (indiferent ca discutam de BITCOIN, ETHEREUM sau orice alt blockchain — cu asset-urile acestora ) daca acestea sunt facute prin STR ca si combustibil.

Numarul tranzactiilor creste exponential prin delegarea directa a nodurilor afiliate, dar si hibridizarea blockchain-ului (SourceLess Hybrid Blockchain) ca suport autonom in autorizarea si confirmarea a pana la 100 000 de tranzactii / secunda (TPS), comparabil cu VISA (24 000 tranzactii pe secunda (cel mai rapid procesator din acest moment), iar crypto-ecosistem (Ripple — cu 15000 tranzactii/secunda).

Guvernanta — autonoma, democratica — prin vot-ul detinatorilor.

GPT-3 (constructie) & Formwelt (comunicare si integrare) AI — inglobat in ARES (limbajul de programare al SourceLess Blockchain — guvernat de AI).

Acestea vor face implementarea usoara (precum si constructia de website-uri sau aplicatii) chiar si pentru cei lipsiti de aptitudini IT.

WEB de la zero cu maparea adreselor (str.domeniu), adrese ce v-or fii folosite si in usurarea la tranzactionare (nume simplu de retinut si folosit) dar si pentru garantarea identitatii (KYC & AML).

Shared hosting pentru toti utilizatorii — atat detinatorii persoane fizice cat si afaceri.

Mediu web in care utilizatorii au conexiune hibridizate p2p dar si hosting cu self-balansare (randamentul de spatiu utilizate este de 90%) comparat cu actual — 52% — se limiteaza resursele la 90%, avand pregatite in stand-by un necesar instant accesabil de 10%, dar si pune la dispozitie lending-ul de spatiu al oricarui membru, acesta fiind direct recompensat cu 90% din valoarea spatiului; restul de 10% fiind dispusi in contul master al blockchain-ului si acopera costurile spatiilor hybrid (detinute de SourceLess INC).

Carbon-free, ecologic si prezervator de resurse, prin insasi micsorarea blockchain-ului si reducerea resurselor necesare.

Merchant intern–construit — permite acceptarea la plata prin cryptomonede sau alte modalitati de plata (FIAT –moneda fiduciara) catre orice detinator sau utilizator al Ccoin Network & SourceLess Blockchain.

Web-ul STR considerat ca si aplicatie, deumite APPLess, facuta in SourceLess Blockchain va avea urmatoarele atributii:

Poti verifica integritatea unei date fără a dezvălui data respectiva (grad ridicat de securitate).

Verificați executarea corectă a calculelor costisitoare de resurse sau in alte cazuri de viteza foarte scazuta datorata limitarii minerilor si a nodurilor care verifica si certifica.

Beneficii semnificative de scalabilitate, aici putand aplica DLT-ul pe Blockchain intr-un mod cu un randament extrem de mare.

Eficienta fata de un Dapp pe Ethereum

Pentru ca reteaua Ethereum sa duca la executarea unui Dapp, fiecare nod și miner din rețea trebuie să ruleze același calcul. Acest lucru este extrem de ineficient. Toata reteaua trebuie sa execute si sa scrie acel Dapp, si sa-l certifice.

In comparatie cu executarea unui AppLess SourceLess este executat o dată de către dezvoltatorul său, pe propiul nod, după care toate celelalte noduri pot verifica doar dovada asociată (SnarkS). Se poate executa același argument pentru Shard-urile Layer 2 alimentate de SNARK pe Ethereum, cu toate acestea Dap-urile sunt încă împovărate de fluxul limitat al lanțului principal, în timp ce un AppLess in SourceLess beneficiază de potențialul de scalabilitate al blockchain-ului datorită naturii sale succinte si factorilor explicati mai sus.

Graphic Execution explained fig.1

Workflow — AppLess on SourceLess Blockchain

- Ruleaza codul sursa al AppLess (multi-languages)

- Ruleaza codul SNark prin function call in SourceLess

- Start datelor pentru a fii executate in SourceLess

- Calculele ruleaza in Blockchain

- Returneaza o dovada SNark ce va fii atasata adresei str.nume (a SourceLess Blockchain)

- SourceLess Blockchain executa tranzactiile pe baza dovezii SNark

In acest mod avem posibilitatea de a minimiza capacitatea enorma (spatiu efectiv ) al oricarui blockchain , si de a-l reduce la dimensiuni enorm de mici — pana la 1mb de date, facand posibila existenta nodurilor personale, in asa fel incat orice wallet atasat SourceLess sa poata verifica tranzactii cu viteze enorme si cu minimul de resurse.

Adresarea in SourceLess Blockchain

Luand in considerare tot ecosystemul , credem ca cea mai buna cale de a aplica serviciile blockchain-ului dar si DLT-ului este de a oferii ca si adresa publica , atat in Web3 , IOT , DLT (hosting si procesare big database) , porneste de la adresare .

Mapare adreselor luata in considerare este de forma STR.Nume , atat pentru spatiu personal (wallet si spatiu) cat si pentru partea de Business , STR.companie , permitand 128 caractere dupa STR.54caractere (cifre si litere) , adresa publica ce va ajuta la o identificare simpla si clara la uzul tuturor serviciilor si cailor din ecosystem .

Detaliind serviciile SourceLess Web

Considerand datele wikipedia (Internet Protocol version 4 provides 232 (4,294,967,296) addresses) din 21 aprilie 2021. Consideram ca exista o nevoie reala de a oferii o evolutie concreta asupra procesarii datelor din web-ul actual , atat ca adresare / localizare , comunicare si procesare/executie .

Efectiv remaparea web-ului, in viziunea SourceLess, domeniile de tip str.nume aplicate atat ca si web, dar ca si identificator in blockchain, dar si ca spatii personale sau business (ca hosting de data aceasta) ar oferii beneficii enorme, atat prin propietatea spatiului personal sau in SourceLess DLT database, cat si a cailor de comunicare, care de data aceasta nu sunt bazate efective pe http, ftp, sau altor cai de comunicare clasice.

SourceLess DLT grafic

Comunicarea aplicata pe STR.domenii

Cea mai buna cale din multe variante posibile, aplicata pe Blockchain este comunicarea de tip perr to peer, avand un punct central ca si suport date si live 100% din timp este reteaua si comunicarea de tip torrente.

Viteze mult mai mari de procesare, upload si download, securitatea data de blockchain, atat ca si protectie a datelor, cat si a imposibilitatii de contrafacere sau a furtului de identitatea, adresa str.nume fiind supusa regulilor KYC si AML, dau o solutie perfecta a sigurantei cibernetice.

Discutand aplicat, calculele de viteza dau, in paralel, o viteza de cel putin 10X mai mare decat cea a web-ului actual.

Spatiul de stocare folosit acum, are un randament la nivel mondial de aproximativ 52%, restul de 48% consumand resurse atat energetice cat si financiare din partea utilizatorilor cat si a afacerilor.

Atacurile de orice tip atat contra IP-urilor cat si asupra datelor, devin imposibile, cat si scurgerea accidentala sau voita a datelor personale devin imposibile, atata timp cat toate datele sunt sub aplicativitatea directa a criptarii date de blockchain.

Efectiv la momentul utilizarii retelei, teoretic dispar multe din riscurile pe care le prezinta web-ul actual.

Ascunderea identitatii, copierea identitatii altui utilizator, nesiguranta oricarei tranzactii, dispar pur si simplu datorate blockchain-ului aplicat asupra web-ului, fara insa a limita cu nimic uzul web-ului in deplina sa functionalitate.

NU numai ca nu suntem opusi web-urilor existente sau a canalelor de tip social media, sau a oricaror altor afaceri existente in www-ul actual, ci din contra, acestea pot fii oglindite si uploadate in totalitate, asa cum sunt ele acum, pregatirea datelor pentru migrare se va face intern, fara a fii necesare alte operatiuni specifice.

Cum funcționează BitTorrent

Când descărcați o pagină web ca aceasta, computerul dvs. se conectează la serverul web și descarcă datele direct de pe acel server. Fiecare computer care descarcă datele le descarcă de pe serverul central al paginii web. Acesta este cât de mult din traficul de pe web funcționează.

BitTorrent este un protocol peer-to-peer, ceea ce înseamnă că computerele dintr-un „roi” BitTorrent (un grup de computere care descarcă și încarcă același torrent) transferă date între ele fără a fi nevoie de un server central.

În mod tradițional, un computer se alătură unui roi BitTorrent încărcând un fișier .torrent într-un client BitTorrent. Clientul BitTorrent contactează un „tracker” specificat în fișierul .torrent. Tracker-ul este un server special care ține evidența computerelor conectate. Trackerul își partajează adresele IP cu alți clienți BitTorrent din roi, permițându-le să se conecteze între ei.

Odată conectat, un client BitTorrent descarcă biți din fișierele din torrent în bucăți mici, descărcând toate datele pe care le poate obține. Odată ce clientul BitTorrent are unele date, acesta poate începe apoi să încarce aceste date către alți clienți BitTorrent din roi. În acest fel, toată lumea care descarcă un torrent încarcă, de asemenea, același torrent. Aceasta accelerează viteza de descărcare a tuturor. Dacă 10.000 de persoane descarcă același fișier, nu pune prea mult stres pe un server central. În schimb, fiecare program de descărcare contribuie la lățimea de bandă de încărcare pentru alți utilizatori de descărcare, asigurându-se că torrentul rămâne rapid.

Foarte important, clienții BitTorrent nu descarcă niciodată fișiere din tracker. Trackerul participă la torrent doar ținând evidența clienților BitTorrent conectați la roi, nu chiar descărcând sau încărcând date.

Acestea toate aplicate — conduc la un web stabil , sigur si foarte economic , atat ca resurse cat si la capabilitati .

Nimeni in retea nu este obligat insa sa ataseze sau sa dea share (sa contribuie) decat daca acesta in mod voit sustine , sau este interesat in distribuirea acelor date , sau chiar este platit pentru a-si inchiria o bucata din spatiu .

Atribute in SourceLess Web

Guvernanta — autonoma, democratica — prin vot-ul detinatorilor.

GPT-3 (constructie) & Formwelt (comunicare si integrare) AI — inglobat in ARES (limbajul de programare al SourceLess Blockchain — guvernat de AI).

Ce va face implementarea usoara (precum si constructia de website-uri sau aplicatii) chiar si pentru cei lipsiti de aptitudini IT.

Alte atributii, pentru utilizatori, vor fii cele de procesare sau utilizare a diferitelor programe, costisitoare, de exemplu suitele Office, sau a celor de grafica, cele de design, toate acestea, vor fii puse la dispozitie utilizatorilor ca si unelte predefinite in containerele din paginile lor (spatiul lor in DLT ) atat timp cat acestia detin un domeniu str.nume, atat personal cat si business.

Ce este GPT-3

Generative Pre-training Transformer 3 este un model de limbaj autoregresiv care folosește învățarea profundă pentru a produce text de tip uman. Este modelul de predicție a limbii de generația a treia din seria GPT-n creat de OpenAI, un laborator de cercetare a inteligenței artificiale din San Francisco.

Ce este Formwelt

FORMWELT este un limbaj de codificare pentru limbaj și semnificație. Este un sistem lingvistic bazat pe ordonanță pentru a dobândi definiție. Nucleul său constă din aproximativ 320 de referințe: s-ar putea să le gândiți la ele ca la cuvinte cu semnificație concretă care se explică reciproc fără goluri care ar putea împiedica fluxul de informații și construirea unui sens precis. Nucleul este auto-suficient din punct de vedere semantic. Acesta conține conceptele de bază care sunt necesare pentru a descrie orice fenomen gândibil sau perceptibil. 2015–2021 Gitta and Ralf Peyn

Aceste motoare lingvistice AI vor face posibila constructia oricarei pagini web sau aplicatii in SourceLess Web platform cu usurinta si fara a fii necesare cunostiinte vaste in IT sau in programare, acestea fiind opensource, vor imbunatatii enorm calitatea web-ului prin insasi dezvoltarea lor.

Pentru organizatii de orice natura, se v-or putea aplica drepturi de utilizare in mod usor, cu certificarea data de adresa unica, cat si encriptarea de la inrolare a oricarei date, avand un dublu rol, acela de a asigura protectia datelor, dar si posibilitatea verificarii sau a certificarii de la distanta, in timp real.

Dispare necesitatea “backup-ului” acesta fiind automat preluat si scris tot in timp real in DLT.

Dispare necesitatea protectiei de tip firewall sau a celui de tip antivirus, sau a oricarui tip de malware, cat si a celor de tip ransomware, datorita cheilor private detinute doar de rolurile executate in cadrul platformei.

Caile de comunicare intre utilizator/operator si contul master (cel in care se opereaza) sunt date de apartenenta intre wallet/str.nume si “contul master” efectiv al AppLess-ului din SourceLess DLT.

Bineinteles roluri cu drepturi limitate sau depline pot fii distribuite de administrator in orice moment doar acceptand si atribuit wallet-ului str.slave sau str.user, dar si drepturi de client, tip vizitator, aplicativitatea putand fii data in orice directie, limitele fiind impuse doar de administratorul AppLess-ului.

Grafic 3

Hosting sample data — how it works (ecosystem wallet-DLT-users roles)

SourceLess Hybrid Blockchain

Whitepaper v1.1 ;

Authors :

Alexandru Stratulat

alex@ccoin.uk

Iulian Bondari

iulian@ccoin.uk

www.ccoin.uk

www.sourceless.io

--

--

--

SourceLess Blockchain Architect

Love podcasts or audiobooks? Learn on the go with our new app.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Alexandru Stratulat

Alexandru Stratulat

SourceLess Blockchain Architect

More from Medium

A Brief Introduction to Solon

Introduction to Orb DAO: Part 2

INFAM DAO & NFTs

Here come the NearBots. An affordable and sophisticated sales bot for NEAR NFT projects